Et Atölyesi; ASSADO

ASSADO

Bu ay sizlere pişirme sürece yaklaşık 8 saat süren, özel lezzetlerimizden ‘Dana Assado’nun hazırlık evreleri hakkında bilgiler vereceğim.

Öncelikle, Assado dananın kemikli kaburga kısmından yapılır. Etin yumuşak ve lezzetli olması için düve etinden yapılması işin olmazsa olmazlarındandır. Dana kaburgayı hazırlarken etin üzerindeki zar ve sinirlerin temizlenmesine mutlaka dikkat edilmelidir. Aksi takdirde; zarlar sert bir şekilde etin üzerine yapışır ve yumuşak bir yemenizi engeller.

Bir diğer önemli nokta ise; Assado’nun marine edilmesi. Ürün, mutlaka tamamen doğal sızma soğuk sıkım zeytinyağı ile marine edilmelidir. Her şeyde olduğu gibi; Assado’yu da ne kadar kaliteli ve yöresel ürünlerle hazırlarsanız, alacağınız lezzet de bir o kadar güzel olacaktır. Assado’yu zeytinyağı, rose marine, kaya tuzu ve yöresel baharatlarla marine ettikten sonra hava alamayacağı bir şekilde fırın kâğıdı ardından da alüminyum folyoya sarıp odun ateşi fırınına atıyoruz.

Pişirme işlemi esnasında, etin yüksek sıcakta değil; tam aksine 150-180 derece arasında yavaş yavaş pişmesine özen gösteriyoruz. 7-8 saat boyunca ağır ağır pişen Assado’muz, fırından çıktıktan sonra servise hazır hale geliyor.

Eğer bu zahmete girip risk almak istemiyorsanız; sizleri etin en güzelini sunduğumuz Et Atölyesi’nde ağırlamaktan mutluluk duyarız.

Beğene bileceğinizi düşündüklerimiz...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir