BEEF FAJITA

Dünya mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Fajita, gelen olarak Meksiya yemeği olarak bilinse de aslında bir Tex-Mex yemeğidir. Tex-Mex ise, Texas ve Meksika kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. Amerika ve Meksika sınırında yer alan Teksas ve Arizona eyaletlerinde yaşayan Meksikalılar tarafından yapılan yemeklere verilen addır.

İlk Fajita 1973 yılında Houston’da Ninfa’s adlı bir restoranda denenmiş. Fajita İspanyolcada şerit anlamına geliyor. Kömürde pişirilen bifteklerin şerit şeklinde kesilmesiyle yapılan bu yemeğe bu nedenle Fajita adı verilmiş.

Bu kadar tarihsel bilginin ardından yemeğin hazırlanışına gelelim. Fajita’nın eti olarak marine edilmiş ve 3-4 gün hava almadan dinlendirilmiş kontrfile kullanıyoruz. Garnitürü olarak ta Kırmızı, Yeşil ve Sarı Kalifornia biberler jülyen şekilde doğranır. Önceden ısıtılmış Wok tavada sotelenir. Bu karışımın içine yine Julyen şekilde doğranmış kırmızı soğanlar ilave edilir. Bu sırada etimiz ise ızgara da pişirilir. Çeşitli baharatlarla garnitürün lezzetini taçlandırdıktan sonra önceden ısıtılmış kızgın döküm lava garnitürler dökülür. En son olarak ta etimizi Julyen şekilde doğrayıp garnitürün üzerine ekliyoruz. Fajitanın yanına da ısıtılmış tortilla ekmeği serilir ve hazırladığımız ranch ve salsa soslarından ilave edilir. Size de bu muhteşem lezzeti deneyimlemek kalır. Unutmayın! En iyi yemek neredeyse en parlak  gülüş oradadır…

Doğan Üyük

Et Atölyesi Kebep & Steak House İşletmecisi

Beğene bileceğinizi düşündüklerimiz...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir